Welkom!

Mijn naam is Jacqueline van Dijk-Cijsouw, counsellor, coach/trainer, projectbegeleider (binnen de zorg) en verpleegkundige. Soms lijken dit heel verschillende bezigheden en in zekere zin zijn ze dat ook. Het zijn rollen die ik allemaal heb vervuld en die nu meer en meer bij elkaar lijken te komen.

 

Gestart met focus op het fysieke aspect, de lichamelijke zorg voor de ander binnen de ziekenhuis setting, naar klnisch geneesmiddelenonderzoek bij mensen, binnen de farmaceutische industrie. Vanuit mijn rol daar als trainer/coach, groeide mijn interesse meer en meer naar de mentaal-emotionele kant van ons menszijn.

 

De opleidingen die ik volgde hebben mijn persoonlijk leven geschud, gestretcht en uitgedaagd. Verwarring en vragen waren het startpunt voor een zoektocht, waarin het leek alsof ik wakker werd in een werkelijkheid die me tot dan toe onbekend was gebleven.

Heel persoonlijk heb ik ervaren hoe de mens ècht een eenheid is van wat we zo gewend zijn te verdelen in lichaam, ziel en geest; met elkaar vervlochten, in elkaar gegoten, tot in elke cel van ons bestaan. Die persoonlijke ontdekking voelde voor mij bizar in het begin, maar ging toen over naar verwondering en nieuwe horizonten - en grotere vrijheid. Enorm dankbaar voor dit traject, al heb ik er aanvankelijk flink  mee geworsteld.

Gaandeweg ging ik zien hoe we allemaal deel uitmaken van een (veel) groter geheel, hoe angst klein en gevangen houdt, hoe liefde bevrijdend werkt; liefde voor jezelf en van daaruit liefde voor de ander. Door dit proces veranderde mijn kijk op leven, liefde, dood, ziekte, gezondheid, verantwoordelijkheid. Het is voor mij als een reis die telkens weer opnieuw uitnodigt, uitdaagt om nieuwe vragen te stellen en antwoorden te vinden. Ik ben (en blijf) onderweg en wat ik geleerd heb neem ik mee in wat ik doe.

Vanuit mijn ervaring en onderweg opgedane kennis loop ik graag met je mee wanneer je je herkent in het geschud zijn, verward bent in een mix van emoties, vragen hebt over die eenheid die we als mens (samen) vormen. En daar waar een heftige ervaring binnen de (ziekenhuis)zorg onderdeel uitmaakt van jouw verhaal, kan ik je helpen vanuit mijn ervaring als verpleegkundige in het ziekenhuis (en op de hartbewaking). Weet dat je bijzonder welkom bent! Ik luister naar jouw verhaal en kijk met je mee naar jouw vragen en dat wat je bezighoudt, met als doel nieuwe ruimte, rust om verder te kunnen gaan. Neem gerust vrijblijvend contact met me op via de contactgegevens rechts bovenaan deze pagina.

Het vraagt (soms veel) moed om hulp te vragen, maar goed zorgen voor jezelf, aandacht geven aan dat wat aandacht vraagt, is een mooi en waardevol cadeau aan jezelf! Je bent het waard en het brengt je dichterbij de kern van wie je bent. Dat geeft ruimte, creëert vrijheid.

En dat wens ik iedereen toe!

Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan een workshop, meestal in kleine groepjes. Je kunt hier informatie over vinden op deze tab

Tot slot vind je op deze site Jacq's Journal. Wat ik hierin deel is een mix van wat ik lees, beluister, ervaar in werk of privé, met ingrediënten uit o.a. biologie, fysiologie, theologie, filosofie, natuurkunde etc. Ik denk associatief, onderzoek, verwerk, verbind, teken en schrijf. Met als doel te prikkelen en uit te dagen om na te denken over de verbindingen in jouw leven; verbinding in/met jezelf, anderen  en  wat daarin ondersteunt en wat remt.

 

   Jacqueline

 Wat anderen over mij zeggen...

Jacqueline bezit de gave om te 'horen' wat er niet 'gezegd' wordt! Ze zette me op weg naar zelfonderzoek en dus naar antwoorden. Ze gaf me de warmte en nabijheid om me 'veilig'te voelen en gaf genoeg ruimte om me 'vrij' te voelen!

"

"

Ik heb veel gehad aan de familie opstelling en de spiegel die mij liefdevol voorgehouden werd.

"

"